Inici > Capítols

Capítols

44 - LA VIDA

Aquesta setmana el Molt Bé s'acomiada de les pantalles. I ho farà mirant cap al futur, amb La Vida com a tema central. Serà, doncs, l'última cita amb el programa de benestar, qualitat de vida i entorn. Mirarem cap endavant en matèria de medi ambient, per conèixer quin és el clima que ens espera en el futur, de la mà d'un dels més grans experts en el tema: el climatòleg Javier Martín Vide. Però també parlarem del naixement de la vida: de l'embaràs i del part, i repassarem els millors moments de les múltiples reflexions que diferents personatges han compartit amb nosaltres en els darrers mesos. I per tancar, una cita de Leibniz: "Vivim en el millor dels móns possibles".... és així? Que vagi molt i molt bé!


Veure vídeos

43 - EL NADAL

Com no podia ser d'altra manera, aquesta setmana el Molt Bé parla del Nadal. A poques hores de l'inici de la celebració d'aquests dies, començarem mirant-nos-els amb ulls de nena, concretament els de la Dania que té 5 anys i que ens explicarà com viu el Nadal. Tot seguit rebrem uns consells per fer una compra de joguines responsable de la mà de la cooperativa Abacus. Sabrem com es fan i quines propietats tenen els torrons, però també tindrem les claus per que la nostra dieta nadalenca no caigui en els excessos. Un regal original per aquestes festes podria ser la làmpada amb culleretes de plàstic reciclades que aprendrem a fer just abans de riure amb els problemes d'un suposat psicòleg amb les festes i la crisi. Ja mirant cap al futur, sabrem què se'n fa dels arbres de Nadal per convertir-los en compost. Per acabar, una frase per reflexionar a la sobretaula del dinar de Nadal: "Déu no juga als daus amb l'Univers". Ho va dir Einstein. Que vagi Molt Bé... i Bon Nadal!


Veure vídeos

42 - L'EXCEL·LÈNCIA

Ara que s'acosta el Nadal, el Molt Bé vol parlar del millor entre els millor, d'allò que és excel·lent. Per començar, riurem una estona amb els intents d'un suposat filòleg per aconseguir el premi a l'excel·lència de la llengua catalana. Ens posarem una mica més seriosos per veure com l'excel·lència també pot anar lligada al reciclatge a través de la reconversió de cartró d'embalatge en mobles de disseny per les cases més modernes. També farem una repassada a les opinions i els consells d'una persona que ha dedicat la vida a buscar el que és millor en gastronomia: en Pepe Tejero, director del restaurant Les Marines. També coneixerem el moviment Città slow, que busca l'excel·lència en el dia a dia; com s'el·labora el millor foie o com podem aprofitar els taps de les ampolles del millor vi per fer uns estalvis per la taula. Acabarem amb una cita de Francis Bacon: "El que és dolent, si es fingeix bo, és pèssim". Que vagi Molt Bé!


Veure vídeos

41 - LA SON

Tornem d'un llarg pont en què, aquells que hagin tingut festa, segur que han tingut temps per descansar i dormir una mica més del compte. Amb aquesta excusa el Molt Bé d'avui parla de la son. I ho fa des de diferents vessants. Conversarem amb un dels experts en el tema: el Dr. Estivill. Aprendrem a dormir una mica millor tot fabricant-nos uns coixins molt sostenibles. Abans de fer-ho, però, buscarem una alternativa al cafè i aprendrem com el Feng Shui ens pot ajudar a crear un ambient més favorable per conciliar la son. I per aquells que busquin noves aventures, en l'apartat de natura i medi ambient sortirem a la muntanya per aprendre a plantar una tenda d'acampada, conèixer el material necessari per dormir a l'aire lliure i com fer un bon Bivac. I per acabar, una estona per a la reflexió. I és que, com va dir Kant, el somni és poesia involuntària. Que vagi Molt Bé!


Veure vídeos

40 - EL MAR

El Molt Bé d'aquesta setmana mira cap al mar, que tant ens fascina però tant maltractem. Fletem el vaixell amb una entrevista a una de les persones que més n'ha parlat, del mar: en Pere Secorún, director del programa "Thalassa" que enguany compleix 20 anys en antena. Seguirem viatge amb una visita a Vilanova i la Geltrú per conèixer dos pescadors artesanals i com funciona la seva llotja. La següent parada en la travessia serà per parlar de les virtuts de l'aigua de mar per la nostra salut, el que s'anomena thalassoterapia. També hi haurà moments per conèixer les propietats de l'aigua mineral, com podem fabricar una safata que floti a l'aigua o per sentir els poemes d'un suposat escriptor mallorquí enamorat de la mar. Arribarem a port amb una sentència de Newton: "Coneixem una gota d'aigua. Desconeixem l'oceà". Que vagi Molt Bé!


Veure vídeos

39 - LA MÚSICA

Aquest 22 de desembre ha estat Santa Cecília, la patrona dels músics. I per aquest motiu el Molt Bé d'aquesta setmana parla, com no podia ser d'una altra manera, de la música. En primer lloc coneixerem un grup de músics que es fan dir els Luthiers Drapaires i que es dediquen a fer música electrònica amb allò que troben a les escombraries. També aprendrem a reutilitzar els discs de vinil antics per fer-ne recipients multiusos o com la música pot ser un element de guariment a través de la musicoteràpia. En l'apartat de nutrició coneixerem les propietats dels llegums, coneguts pel tipus de "música intestinal" que produeixen. També tindrem temps per conèixer dos cantants: uns, de broma, que fan "pop ràpid" i una altra, ben seriosa, que també és una de les professores de cant més conegudes de casa nostra: Helen Rowson. Ja per acabar, una sentència: "Sense música, la vida seria un error". O això creia Nieztsche. Que vagi Molt Bé!


Veure vídeos

38 - RESPIRAR

El 19 de novembre és el Dia Internacional de l'Aire Pur i, aprofitant l'avinentesa, el Molt Bé respira. Per començar, aprendrem a respirar millor gràcies a les tècniques mil·lennaries del Txi-Kung. També, com que bona part de la qualitat de l'aire que respirem està relacionada amb arbres i plantes, promourem el costum de tenir plantes a casa tot fent un centre de taula reciclant closques d'ous. Seguirem esbrinant l'estat dels pulmons dels catalans de la mà d'un autèntic especialista: Ferran Morell, cap de la unitat de pneumologia de la Vall d'Hebrón. També olorarem formatges, sabrem com es controla la qualitat de l'aire i riurem amb un suposat expert en respiració. Com a punt final una frase de Mao Zedong: Viure no consisteix en respirar. Que vagi Molt Bé!


Veure vídeos

37 - ELS PEUS

Aquesta setmana el Molt Bé va de peus. Totes les produccions del programa giraran al voltant d'una de les parts més importants i més desconegudes del cos. Per començar, els consells d'un dels podòlegs més reconeguts de casa nostra: Bernat Vázquez, que durant 28 anys va tenir cura dels peus dels futbolistes del Barça. Seguirem amb més consells per a que els esportistes aprofitin millor els seus peus gràcies a les plantilles que ho permeten. També hi haurà espai per aprendre a fer un penjador amb sabates velles, per conèixer els secrets de la reflexoteràpia, per riure amb els còmics problemes d'un reflexoterapeuta de pega i per saber més coses dels deliciosos peus de porc. Acabarem amb una cita de Lao-Tse: Esborrar les petjades és massa fàcil. Que vagi Molt Bé!


Veure vídeos

36 - LA MORT

Ara que acabem de passar el Dia de Difunts, el Molt Bé dedica la seva hora setmanal a parlar de la mort. Per començar, sabrem més coses de la donació d’òrgans o de com la mort pot donar una nova vida. Coneixerem dos persones que treballen amb la mort: l’una és un forense de broma, l’altra és l’autèntic director d’un tanatori que, tot i la seva feina, té una increïble vitalitat. Seguirem amb les instruccions per fer-nos a casa un penjador amb un toc macabre, amb algunes interessants dades sobre bolets i amb un reportatge sobre dos animals en perill d’extinció. Acabarem, com sempre, amb una frase per reflexionar: La mort és la llibertat, o això creia Sèneca. Que vagi Molt Bé!


Veure vídeos

35 - L'ESTALVI

Aquest dissabte és el Dia Mundial de l'Estalvi i per aquest motiu, i ja que estem en temps de crisi, el Molt Bé d'aquesta setmana parla precisament de l'estalvi i els diners. Comencem amb una nova proposta de reciclatge per donar una segona vida a materials que llençaríem, en aquest cas unes ampolles de plàstic reconvertides en guardiola. Seguirem amb els consells d'estalvi d'una persona que en sap molt: en Vicens Castellano, assessor d'inversions i presentador del programa "Ajuste de cuentas". També hi haurà temps per conèixer una mica millor el problema de l'addicció a les compres, de com es pot aconseguir que els edificis siguin més eficients energèticament, per parlar de la pasta i per una nova peça de ficció al voltant del tema de la setmana. El programa finalitza amb una reflexió: Els números són el principi de totes les coses. Ho deia Pitàgores. Que vagi Molt Bé!


Veure vídeos

Pàgina 1 de 5

Cerca avançada

Capítols

Capítol 44

LA VIDA

Aquesta setmana el Molt Bé s'acomiada de les pantalles. I ho farà mirant cap al futur, amb La Vida com a tema central. Serà, doncs, l'última cita amb el programa de benestar, qualitat de vida i entorn. Mirarem cap endavant en matèria de medi ambient, per conèixer quin...

Capítol 43

EL NADAL

Capítol 42

L'EXCEL·LÈNCIA

Capítol 41

LA SON

Capítol 40

EL MAR


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl